Президентът Румен Радев ще посети Нови пазар на 26 юни по покана на общинския кмет Георги Георгиев.

Очаква се Радев да пристигне в Нови пазар около 12:30 часа на площад „Раковски“, след което ще премине през централната част на града до Часовниковата кула – символ на общинския център.

Кметът Георгиев и президентът Радев ще разговарят в сградата на Общината.

Програмата на държавния глава ще продължи с посещение на храма „Св. Димитър“ в село Стан от 13:15 часа, след което заедно с общинския кмет ще отпътуват за събитието в първата българска столица.

Президентът ще бъде посрещнат в 14:00 часа в Голямата Базилика в Плиска от началника на Шуменския гарнизон полк. Добромир Добрев, кмета на общината Милена Недева, директора на РИМ Даниел Руменов и други представители на изпълнителната и законодателна власт.

От 15:20 до 16:00 часа държавният глава ще разгледа Двора на Кирилицата в Плиска, където ще присъства и на откриването на бюст-паметника на Захарий Стоянов в алеята на писателите.

Програмата му предвижда още посещение в завода за санитарна керамика “ Рока-България“ AД, както и среща в кабинета на общинския кмет Милена Недева.

В 18:00 часа ще бъде дадено началото на тържеството за посрещане на президента с почетен караул пл. „Възраждане“ и приемане на строя.

Тържествен молебен ще бъде отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Празникът ще продължи с концерт с участието на самодейци и оркестър „Канарите“.

На 27 юни 2020 г., събота, в 10:00 часа, президентът Румен Радев ще посети Националния историко-археологически резерват „Мадара“, където ще разгледа скалния релеф „Мадарски конник“ и скалния параклис „Св. Пантелеймон“.

Препоръчани публикации